Format Penulisan Lamaran Kerja Sederhana

Surat lamaran kerja enteng Dibawah ini adalah contoh surat lamaran kerja simple yang sifatnya generik dan sanggup digunakan untuk memohon kerja di suatu corporate Jakarta, 4 Mei, Subjek: Lamaran Kerja


Yang Dihormati Pengurus Sumber Manusia Pt. Gilland Ganesha Jl. Raya Kebon Durian No. 11 Jakarta Timur


Tuan-Tuan, Disesuaikan bersama dengan tawaran kerja berasal dari Pt. Gilland Ganesha, layaknya yang diterbitkan didalam Kompas harian terhadap 2 Mei 2012. Saya menawarkan diri untuk menyertai Pasukan Pemasaran di Pt. Gilland Ganesha. Knowledge ringkas saya, layaknya yang ditunjukkan di bawah.


Sebutan : Benny Kasmantotempat &Amp; tarikh. Lahir : Bukit Tinggi, 19 Februari 1976 Pendidikan Akhir : Sarjana Muda Pengurusan berasal dari Universiti Is-lam As-Syafi’Iyah (Uia) Jakarta (Pemusatan Pengurusan Pemasaran)Alamat : Perum Bumi Sentosa Blok A.5 Bekasi Telefon Bimbit: , e-mel : Perkahwinan : Berkahwin


Saya punyai situasi kesihatan yang benar-benar baik, dan boleh berbahasa Inggeris bersama baik secara lisan dan bertulis. Latar belakang pendidikan saya amat memuaskan dan saya miliki kemahiran pengurusan dan pemasaran yang baik. Saya udah biasa bekerja bersama dengan komputer. Terutamanya mengendalikan pakej pelaksanaan MS Office, layaknya Excel, Word, Access, Powerpoint, Outlook, juga internet, dan juga surat-menyurat didalam bahasa Inggeris.


Terhadap era ini saya bekerja sebagai kakitangan Pemasaran di Pt. Hilmy Kewangan. Saya bahagia studi, dan boleh bekerja bersama dengan baik secara mandiri dan di dalam satu pasukan.


Sebagai pertimbangan, saya lampirkan:


Curriculum Vitae. Salinan diploma S-1 dan transkrip. Salinan sijil kursus/latihan. Gambar mutakhir.


Saya berharap kamu sudi meluangkan jaman untuk memberi peluang temuduga, sehingga saya mampu menerangkan bersama dengan lebih terperinci mengenai potensi saya.


Demikian surat permohonan ini, atas perhatiannya kita ucapkan menerima kasih.


bersama setia,


Benny Kasmanto


Contoh surat permohonan kerja lepasan sekolah menengah / vokasional


Jakarta, 20 Julai Yang Dihormati HRDPT YKK Zipper Indonesia Jl. Rp Soeroso No. 7 Cikini Menteng, Jakarta Pusat Bersama dengan hormat,


Berdasarkan maklumat jawatan kosong yang disiarkan di Akhbar Melodi Merdeka yang udah diterbitkan terhadap 18 Julai 2012 untuk bahagian Staf Pentadbiran, oleh tersebut saya idamkan sertai bekerja di PT YKK Zipper Indonesia Jl. Rp Soeroso No. 7 Cikini Menteng, Jakarta Pusat 10330. Sebagai pertimbangan, saya lampirkan knowledge peribadi saya di bawah: Sebutan : Bambang Aji Prasetyo Area dan tarikh lahir : Bekasi, 11 Ogos 1989. Pendidikan paling akhir : SMA Alamat : Jln, Jendral Sudirman No.30 Bekasi Ringan Alih : xxxxxemel :

<br style="box-sizing: border-box; font-family: sans-serif;