Kerangka Penulisan Lamaran Kerja Umum dan Simple

Surat lamaran kerja enteng Dibawah ini adalah contoh surat lamaran kerja simple yang sifatnya generik dan sanggup digunakan untuk memohon kerja di suatu corporate Jakarta, 4 Mei, Subjek: Lamaran Kerja


Yang Dihormati Pengurus Sumber Manusia Pt. Gilland Ganesha Jl. Raya Kebon Durian No. 11 Jakarta Timur


Tuan-Tuan, Disesuaikan bersama dengan tawaran kerja berasal dari Pt. Gilland Ganesha, layaknya yang diterbitkan didalam Kompas harian terhadap 2 Mei 2012. Saya menawarkan diri untuk menyertai Pasukan Pemasaran di Pt. Gilland Ganesha. Knowledge ringkas saya, layaknya yang ditunjukkan di bawah.


Sebutan : Benny Kasmantotempat &Amp; tarikh. Lahir : Bukit Tinggi, 19 Februari 1976 Pendidikan Akhir : Sarjana Muda Pengurusan berasal dari Universiti Is-lam As-Syafi’Iyah (Uia) Jakarta (Pemusatan Pengurusan Pemasaran)Alamat : Perum Bumi Sentosa Blok A.5 Bekasi Telefon Bimbit: , e-mel : Perkahwinan : Berkahwin


Saya punyai situasi kesihatan yang benar-benar baik, dan boleh berbahasa Inggeris bersama baik secara lisan dan bertulis. Latar belakang pendidikan saya amat memuaskan dan saya miliki kemahiran pengurusan dan pemasaran yang baik. Saya udah biasa bekerja bersama dengan komputer. Terutamanya mengendalikan pakej pelaksanaan MS Office, layaknya Excel, Word, Access, Powerpoint, Outlook, juga internet, dan juga surat-menyurat didalam bahasa Inggeris.


Terhadap era ini saya bekerja sebagai kakitangan Pemasaran di Pt. Hilmy Kewangan. Saya bahagia studi, dan boleh bekerja bersama dengan baik secara mandiri dan di dalam satu pasukan.


Sebagai pertimbangan, saya lampirkan:


Curriculum Vitae. Salinan diploma S-1 dan transkrip. Salinan sijil kursus/latihan. Gambar mutakhir.


Saya berharap kamu sudi meluangkan jaman untuk memberi peluang temuduga, sehingga saya mampu menerangkan bersama dengan lebih terperinci mengenai potensi saya.


Demikian surat permohonan ini, atas perhatiannya kita ucapkan menerima kasih.


bersama setia,


Benny Kasmanto


Contoh surat permohonan kerja lepasan sekolah menengah / vokasional


Jakarta, 20 Julai Yang Dihormati HRDPT YKK Zipper Indonesia Jl. Rp Soeroso No. 7 Cikini Menteng, Jakarta Pusat Bersama dengan hormat,


Berdasarkan maklumat jawatan kosong yang disiarkan di Akhbar Melodi Merdeka yang udah diterbitkan terhadap 18 Julai 2012 untuk bahagian Staf Pentadbiran, oleh tersebut saya idamkan sertai bekerja di PT YKK Zipper Indonesia Jl. Rp Soeroso No. 7 Cikini Menteng, Jakarta Pusat 10330. Sebagai pertimbangan, saya lampirkan knowledge peribadi saya di bawah: Sebutan : Bambang Aji Prasetyo Area dan tarikh lahir : Bekasi, 11 Ogos 1989. Pendidikan paling akhir : SMA Alamat : Jln, Jendral Sudirman No.30 Bekasi Ringan Alih : xxxxxemel :


Untuk pertimbangan pihak tuan, saya juga lampirkan perkara berikut:


Salinan diploma mutakhir, curriculum vitae, salinan kad sosialisasi, salinan sijil kursus komputer, gambar mutakhir saiz 4 x 6


Demikian surat permohonan yang saya buat, saya benar-benar berharap supaya diterima di corporate yang Bapak pimpin. Sekiranya kamu memerlukan temuduga, saya sedia memenuhinya. Menerima kasih atas perhatian dan kebijaksanaan yang diberikan kepada saya.


bersama dengan setia,


Bambang Aji Prasetyo


Contoh Surat Permohonan Kerja di Hotel Jaya Karta


Semarang, 4 Jun Yang Dihormati, Ketua Bahagian Personel Hotel Jayakarta Jl Pahlawan No. 102semarang


bersama dengan setia,


Sehubungan bersama iklan di akhbar Melodi Merdeka yang diterbitkan terhadap 29 Mei 2013 bahawa syarikat tuan memerlukan pekerja sebagai Penyambut Tetamu di Hotel Jayakarta Semarang, saya memberanikan diri untuk memohon kerja sebagai Penyambut Tetamu.


Saya lulus berasal dari program diploma didalam pelancongan hospitaliti dan miliki kebolehan untuk pekerjaan tersebut. Saya dulu bekerja di syarikat Ibis Hotel di Solo. Saya boleh berkomunikasi didalam bahasa Inggeris secara lisan dan bertulis dan juga boleh mengendalikan komputer.


Sebagai pertimbangan, saya lampirkan:


1. Salinan salinan diploma paling akhir


2. Curriculum Vitae


3. Salinan kad sosialisasi


4. Sijil Kelakuan Baik daripada Polis


5. Gambar Saiz 3×4, 2 helai


Saya berharap kamu sudi meluangkan era untuk memberi peluang untuk temuduga, sehingga saya sanggup menerangkan bersama lebih terperinci berkenaan potensi saya.


bersama setia,


Luthvia Meilany Putri


Tips sebabkan curriculum vitae Transkrip Persembahan1. Tips Memicu Curriculum Vitae Afriliyanto2. Susunan Penulisan Identiti CV (Knowledge peribadi) Sertakan identiti kamu bersama menyadari, layaknya:
1. Julukan Penuh
2. Jantina
3. Area, tarikh lahir
4. Kewarganegaraan
5. Kepercayaan/religius
6. Standing perkahwinan
7. Tinggi dan berat
8. Alamat penuh
9. Telefon&Amp;Hp dan e-mel


Pendidikan Senaraikan pendidikan resmi dan latihan atau kursus yang udah kamu hadiri. Bermula berasal dari pendidikan resmi selepas tersebut pendidikan bukan resmi (Latihan, kursus dll. View slide


4. Kebolehan Terangkan secara ringkas kemahiran kamu di dalam bidang yang kamu mohon.menonton slaid5. Pengalaman Kerja Senaraikan huraian kerja kamu di syarikat terdahulu, bermula bersama dengan pekerjaan paling akhir (Jawatan).


6. PENGALAMAN ORGANISASI Sila sertakan pengalaman berorganisasi terkecuali tersedia, udah pasti ianya mestilah bersesuaian bersama pekerjaan yang kamu mohon, terkecuali bukan, jangan tulis.


7. Kertas, Surat, Foto, DOKUMEN SOKONGAN CV yang baik kenakan kertas biasa, dan bukan mengenakan borang CV di kedai. Ditaip bersama dengan huruf standard rasmi, dan hitam. Foto mutakhir.